Kirjastoauton kirjoituskilpailu

Julkaistu 26.6.2019 klo 16.14

Kirjastoautotoiminta täyttää Liedossa tänä vuonna 50 vuotta. Sen kunniaksi kirjastoauto sai uuden hienon ilmeen. Järjestimme lapsille ja nuorille kirjoituskilpailun, jossa pyysimme keksimään kirjastoauton kyljissä seikkaileville satuhahmoille tarinan.

Kirjoituskilpailussa oli omat sarjat alakouluikäisille (7–12 v.) ja yläkouluikäisille (13–16 v.). Tarinoita saimme yhteensä lähes 200.  Suurin osa tarinoista oli alakouluikäisten kirjoittamia.

Tarinoita oli lukemassa nelihenkinen raati, jonka työ oli todella vaativa: hienoja kirjoituksia oli niin paljon. Raati joutui lukemaan tekstejä useaan kertaan. Lopulta alakouluikäisten sarjasta päätettiin palkita kolme parasta lahjakortilla Q-kirjakauppaan. Kolme muuta finaalivaiheeseen yltänyttä päätettiin palkita kirjalla. Lisäksi jaetaan vielä kolme kunniamainintaa. Yläkouluikäisten sarjasta paras palkitaan Finnkinon leffalipuilla ja yksi kunniamaininnalla.

Tarinoita lukiessa raati kiinnitti huomiota mm. seuraaviin seikkoihin: kirjastoauton hahmojen esiintyminen tarinassa, yhteys kirjastoon, kirjastoautoon ja lukemiseen, yhteys kotiseutuun sekä tarinan yhtenäisyys ja mielikuvituksellisuus. Tarinoista löytyi hienosti Liedon maamerkkejä, mm. vesitorni esiintyi niissä useammassa tekstissä.  Lisäksi oli kiinnitetty huomiota ajankohtaisiin aiheisiin, kuten siihen, millainen on hyvä kunta sekä kerrottu lukemisen ja kirjaston merkityksestä omassa arjessa.

Parhaina palkitut tarinat julkaistaan kirjoittajien ja heidän huoltajiensa luvalla kirjaston nettisivuilla ja kaikki palkitut tarinat ovat luettavissa syksyllä kirjastoautotoiminnan 50-vuotisjuhlatapahtumassa pääkirjastolla. Palkinnot jaetaan syksyllä koulujen alkamisen yhteydessä.

Raati kiittää kaikkia osallistuneita ja kannustaa kaikkia jatkamaan lukemisen ja kirjoittamisen parissa. Samalla teemalla jatkaa myös lukuinnon kasvattamiseen tarkoitettu Lukeva Lieto –hanke, joka käynnistyy syksyllä.

Lisätietoja:

Kirjaston palvelupäällikkö Taija Lehtinen puh. 050 5691 786

Parhaat tarinat:

Kirjan toisella puolella / Vilja 11 v.
Jokilaakso – Kätketyt valheet / Sointu 11 v.
Tarina kirjastosta… / Minja 11 v.
Auringonlaskun aikaan / Esme 14 v.